Zomer BBQ

Hoeveelheid 10Portie

Een BBQ is helemaal geslaagd als je zelf de sausjes maakt. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook een stuk gezonder. We gebruiken tegenwoordig allemaal kant en klare pakjes en kruiden omdat dit makkelijker en sneller is. Zelf maken is echter veel leuker en gezonder.

Ingrediënten

0/24 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Kruidenboter
  • Verse pesto
  • Tzatziki

Instructies

0/4Instructies
    Kruidenboter
  • Doe de roomboter in een grote kom en prak de ingredienten erdoorheen. En dan proeven! Deze boter is heerlijk bij vlees, vis en brood. Eigenlijk is deze kruidenboter overal lekker bij! Tip: Door de boter met een staafmixer te mengen wordt de kruidenboter lekker luchtig! Nog lekkerder is deze kruidenboter als je hem een of twee dagen van tevoren maakt.
  • Verse pesto
  • Doe alle ingredienten in een keukenmachine (afgezien van de olie) en laat de machine zijn werk doen tot het een beetje een korrelige massa is. Giet vervolgens straaltjes gewijs de olie erbij, terwijl de machine draait. Als de pesto de gewenste dikte heeft kun je aan tafel! How easy! Tip: Om de pesto een tijdje in de koeling te bewaren moet je er een beetje olie overheen gieten zodat de pesto net onder staat. Op deze manier kun je de pesto best een tijdje bewaren.
  • Tzatziki
  • Laat de yoghurt minimaal twee uur uithangen in een zeef met daarin een stuk kaasdoek (met een dunne schone theedoek gaat het ook prima). Schil ondertussen de komkommer en verwijder de zaden. Rasp de komkommer en laat deze ook even uitlekken. Meng de yoghurt (hangop) met de ingredienten en ook dit klusje is alweer geklaard! Tip: Deze tzatziki is net als de kruidenboter na twee dagen het lekkerst! Dus of van tevoren maken of niet weggooien en er de volgende dagen nog van smullen!
  • De lekkerste knoflooksaus (van mama)
  • Mengen en smullen. Blijft in de koeling zeker een week goed.
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties