Wokken met Kim

Hoeveelheid 4Portie

Dit is niet echt een recept, maar meer een leidraad van hoe je heerlijk thuis zou kunnen wokken. Echt een all-time favourite bij ons thuis. Het is eenvoudig, je kunt eindeloos variëren en je kunt er lekker veel groente in kwijt. Wij eten dit in de zomer wel bijna elke week. De kinderen vinden het namelijk ook heerlijk en ze krijgen meteen een lekkere stoot vitamientjes binnen. We laten ze zelf uit de schaaltjes kiezen wat ze willen en dat maakt het natuurlijk ook al een stuk aantrekkelijker.

Ik maak meestal een dubbel portie zodat we dag erna nog een keer kunnen wokken. Het meeste werk zit in de voorbereiding, dus hak en snij gewoon wat meer.

Als je dan de volgende dag thuis komt, hoef je alleen nog maar de schaaltjes met ingrediënten uit de koeling te halen en de wok tevoorschijn te halen.

Binnen no time heb je een heerlijke maaltijd op tafel. Lekker koud corona biertje met een schijfje citroen erbij en genieten maar weer!

 

 

Ingrediënten

0/17 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/8Instructies
  • Snij de groente en specerijen zoals aangegeven op de lijst en doe ze in bakjes, behalve de sugar snaps, de groene asperges en de asperge broccoli. Deze blancheer je achter elkaar (maar wel apart) ongeveer 2 minuten in gezouten water. In ditzelfde water blancheer je ook 2 minuten de noedels. Laat uitlekken en verdeel ook over de schaaltjes.
  • De blokjes tofu bak je knapperig in een royale hoeveelheid wokolie. Kruid ze de laatste twee minuten met cajunkruiden.
  • De blokjes kip kunnen nu in dezelfde pan gaar gebakken worden. Breng de blokjes op smaak met zout, peper en kerriekruiden.
  • De blokjes bief breng je ook op smaak met cajunkruiden en bakt deze vlak voor het wokken even heel kort op hoog vuur aan.
  • Verhit een wokpan op hoog vuur. Roerbak de gember, de knoflook en de rode peper. Voeg vervolgens de gekozen groente toe en bak 1 minuut mee.
  • Roerbak nu de noedels mee en laat ook 1 minuut meebakken.
  • Voeg het vlees, de vis en of de gebakken tofu toe en breng op smaak met de oestersaus of een andere woksaus.
  • Serveer in een mooie kom en garneer eventueel met gebakken uitjes, koriander en extra sambal voor de diehards.

Notities

Wij wokken altijd buiten op een wokbrander die aangesloten is op een gasfles. Hierdoor krijg je net die extra power die een wokbrander in de keuken niet kan halen.

Zo'n brander heb je al voor veertig euro. Deze investering is echt de moeite waard. Bovendien hoef je hartje zomer niet de warme keuken in, maar kook je lekker in je tuin of op het balkon.

Standaard kun je kiezen voor oestersaus om in te wokken of als je iets meer variatie wilt, heb je bij de supermarkt veel verschillende woksauzen. Zelf heb ik via internet twee sauzen gekocht van het merk "stonewall kitchen". Ik heb gekozen voor de roasted garlic peanut sauce en de garlic teriyaki. Ik geloof dat deze sauzen ook bij de groothandel verkrijgbaar zijn. Niet goedkoop, maar de moeite waard!

Zoals al aangegeven kun je naar harte lust zelf variëren met vlees, vis, groente en tofu. Ik heb hier in dit recept de ingrediënten benoemd die wij graag gebruiken.

Als wij ook gamba's hebben, marineren we deze even in olie, kerriepoeder en zout en peper.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties