Tom Yam Goong (hete Thaise garnalensoep met citroengras)

Hoeveelheid 1Portie

Een vakantie staat of valt voor mij door lekker eten en drinken. Nog fantastischer vind ik het als ik dan ook nog op lokatie een kookcursus kan volgen waar met producten van de omgeving gekookt wordt. Zo ook afgelopen jaar in Thailand. Ik heb daar in de zon, aan het water heerlijke gerechten gemaakt. Hieronder geef ik jullie het recept van de bekende “Tom Yam Goong” soep. Een heerlijke (iets wat hete)soep, gemaakt met typische aziatische verse kruiden en garnalen. Alle benodigheden kun je vinden in de toko. Als je alles in huis hebt is deze soep een fluitje van een cent om te maken! Probeer deze soep zelf maar eens te maken en waan je met je ogen dicht in Thailand op het strand. Het ultieme vakantiegevoel!

Ingrediƫnten

0/12 Ingrediƫnten
Porties aanpassen

Instructies

0/1Instructies
  • Breng de kippenbouillon samen met de citroengras, de kaffir lemon, de galanga en de chillipasta aan de kook. Voeg nu de garnalen, de champignons en de tomaatjes toe en laat dit een paar minuutjes doorkoken totdat de garnalen gaar zijn. Nu voeg je de vissaus en de limoensap toe. Vervolgens proef je de soep en voeg je naar smaak meer vissaus en/of limoensap toe (als dat nodig is). De soep moet heet, zuur en een beetje zout zijn. Serveer de soep in grote kommen en garneer met de verse korianderblaadjes.

Notities

Tip: In Thailand serveren ze ook vaak de de "Tom Kha Gai" soep. Dit is de tradionele Thaise kip in kokosmelk-soep. Eigenlijk is de bereiding hetzelfde als de garnalensoep. Voeg alleen in plaats van de garnalen 400 gram dunne plakjes kipfilet, 150 ml lichte kokosmelk en 2 eetlepels witte suiker toe aan de 600 ml. kippenbouillon. Deze soep is iets minder heet dan de garnalensoep, maar ook heerlijk!

Bij hete gerechten zoals deze soep is het lekker om een wijn met karakter te drinken. Een Australische chardonnay is een goede begeleider bij deze soep. Maar ook een lekker koud witbiertje (met natuurlijk een schijfje citroen) doet het heel goed!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties