www.kokenmetkim.nl

Taco’s

In ons gezin is het altijd een feestje als we taco's eten.  Wij eten het met allerlei gevulde schaaltjes met lekkere ingrediënten zodat iedereen zijn eigen taco kan vullen. Bovendien is het makkelijk en relatief snel te maken. Ideaal als je meerdere mensen te eten krijgt. Je kunt met taco's eindeloos variëren. Heerlijk met vlees en vis, maar ook heel lekker in een vega variant. Wij hadden afgelopen week lekker gekruid rundergehakt, knapperige sla, zoete mais, kidney bonen, frisse partjes limoen, verse blokjes ananas en geraspte kaas. Dit alles afgetopt met zelfgemaakte guacamole, zure room en tomatensalsa. Een feestje voor het oog en voor je smaak. Eten om van te genieten en om te delen. Een lekkere ijskoude corona met een partje limoen maakt het helemaal af!  
Porties: 4 Opbrengst(en)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
    Taco's
  • 600 g rundergehakt
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1,5 teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (zaadjes verwijderd en fijn gesneden )
  • 1,5 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1,5 tsp komijnpoeder
  • 1,5 tbsp tomatenpuree
  • 1 tsp basterdsuiker
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g kidneybonen
  • 0 scheutje olijolie
  • 8 taco's
  • Guacamole
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 limoen
  • 1 tsp komijnpoeder
  • 0 versgemalen peper en zout
  • 0 scheutje olijfolie
Instructies
  1. Rul het gehakt in een scheutje olijfolie. Voeg als het vlees gaar begint te worden, de uien en de knoflook toe en laat circa 2 minuten meebakken. Nu gaat de rode peper en de paprika erbij. Laat ook deze een paar minuten meebakken.
  2. Voeg nu het komijnpoeder, de tomatenpuree en de basterdsuiker toe. Laat dit even bakken en doe dan de tomatenblokjes erbij. Laat dit geheel op een zacht vuurtje een half uurtje stoven.
  3. Als laatste gaan de kidneybonen erbij. Deze zijn al gaar en hoeven dus alleen even verwarmd te worden.
  4. Vul de taco schelpen met de gehaktvulling en versieren maar!
  5. Guacamole
  6. Verwijder de schil en de pit van de avocado's en prak het vruchtvlees. Voeg nu naar smaak knoflook, limoensap, komijnpoeder, olijfolie en peper en zout toe.
Recept notities

Wij gebruiken hier de kant en klare taco schelpen die je in de supermarkt kunt kopen. Als je meer tijd hebt zijn zelfgemaakte taco's natuurlijk helemaal lekker! De rode salsa (mild) haal ik ook uit de supermarkt. Deze kun je ook heel goed zelf maken, maar als je snel wilt zijn is het ideaal om de kant en klare variant te pimpen. Maak de salsa op smaak met blokjes verse tomaat, beetje olijfolie, peper en zout en eventueel wat tabasco. Ook ideaal als dip voor bij de tortillachips of op je nachos. Als je de guacamole iets pittiger wilt, voeg je rode peper toe. Als je de saus juist iets toegankelijker wilt, kun je een of twee eetlepels creme fraiche toevoegen.