Stamppot broccoli met curry madras

Hoeveelheid 4Portie

Wij zijn in huis dol op stamppotten! Nou weet ik wel dat de aardappel niet zo goed zou zijn voor de lijn, maar voor mij is de pieper onmisbaar. De curry madras geeft deze brocoli stampot een heerlijk exotisch tintje.

Deze stamppot is gebaseerd op het recept van Ellemieke Vermolen, maar heb ik aangepast aan onze smaak. Het recept komt uit haar boek: “Ellemieke’s familie kookboek”. Dit is een boek waar ik al vele recepten uit geprobeerd heb. Hele leuke, gezonde en makkelijke recepten die ook erg gewaardeerd worden door kids. Vooral ook het toevoegen van hardgekookte eieren aan stamppotten, kende ik niet. Maar dit is zooo lekker!

Dit gerecht vinden de meeste kinderen lekker, is goed voor te bereiden en zit vol goede voedingstoffen. Broccoli is een superfood, dus heel erg gezond! Ik vind dit een stamp die je ook heel goed in de zomer kunt eten.

Ingrediënten

0/11 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/4Instructies
  • Kook de aardappelen in 15 a 20 minuten gaar en maak hier samen met de warme melk, boter, peper, zout en curry madras een smeuïge puree van.
  • Kook ondertussen ook de broccoli roosjes in 5 minuten gaar en giet af. Voeg de broccoli toe aan de puree en voeg eventueel nog een scheutje lekkere olijfolie toe om het geheel nog wat meer smaak en smeuïgheid te geven.
  • In de tussentijd bak je in een koekenpan de ui, knoflook en rode peper glazig (als je rode peper te pittig vindt, laat je dit weg). Dit roer je door de puree samen met de in stukjes gesneden hardgekookte eitjes.
  • Mocht je nu geen curry madras in huis hebben, dan zou ik zeggen het wordt tijd:). Maar neem in dit geval kerrie en of kurkuma.

Notities

Zelf serveer ik er een gegrild witvisje bij of een gehaktbal die ook gekruid is met curry madras. Genieten........

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties