Spareribs

Hoeveelheid 4Portie

Vrienden van ons hadden jaren lang het gezelligste café/restaurant van Losser. We kwamen daar graag op de zaterdag- of zondagmiddag om een hapje te eten en een lekker speciaal biertje te drinken. Vooral de spareribs vonden wij allemaal heerlijk. Botermals en heel smaakvol. Het vlees viel echt letterlijk van het bot.

Helaas zijn ze een paar jaren geleden gestopt, maar onlangs kreeg ik het recept. Zo blij mee!

Het recept is heel makkelijk, alleen is de bereidingstijd wat langer. Maar wat maakt het uit als je op de zondagmiddag lekker achter een drankje zit en de oven het werk voor je doet.

Dit recept is ook super als je vrienden of familie te eten krijgt. Je kunt alles voorbereiden tot aan de laatste stap. Als je gasten dan gearriveerd zijn, hoeven ze alleen nog een half uur in de oven of op de BBQ. Meer quality time met je gasten en minder in de keuken.

Wij drinken er graag een koude Hoegaarden grand cru bij.

Zo lekker! Comfort food……

Ingrediënten

0/14 Ingrediënten
Porties aanpassen
    Koken van de spareribs
  • Oven of BBQ

Instructies

0/6Instructies
  • Verwijder het vlies van de spareribs door het eraf te trekken (als dit lastig gaat, kun je het met een mesje verwijderen). Spoel de ribs even schoon onder de kraan en dep droog.
  • Meng ruim water met de andere ingrediënten en kook hierin de spareribs op een laag pitje tot ze bijna van het bot vallen. Dit mag wel 1,5 uur op staan.
  • Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen met een staafmixer.
  • Leg de spareribs in een schaal, lak ze af met de marinade en dek af met aluminiumfolie.
  • Doe de spareribs nu 30 minuten in de oven op 180 graden, smeer nog een keer in met de marinade en nogmaals 30 minuten in de oven.
  • Haal het aluminiumfolie van de schaal. Bestrijk de ribs nogmaals met de marinade en gaar ze nu nog 30 minuten in de oven op 180 graden zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Deze laatste stap kun je natuurlijk ook heel mooi op de BBQ doen. Heel lekker om te serveren met coleslaw en frieten!

Notities

Als je de gelukkige bezitter bent van een steamer kun je ze ook 3 x 30 minuten op 180 graden zetten met 30% vocht. Dan worden ze (indien mogelijk) nog iets malser.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties