Soto Ayam

Hoeveelheid 6Porties Kooktijd: 3Uur

Als ik mijn man en kinderen een plezier wil doen, maak ik deze soto ayam. Een heerlijke Indonesische kippensoep die je als een feestje serveert op tafel. Je kunt de soep als maaltijdsoep serveren, maar ook als voorgerecht tijdens een Indische rijsttafel is deze soep waanzinnig lekker.

Dit is een ideaal gerecht om te serveren voor een grotere groep mensen. Je maakt een grote pan met soep en op tafel zet je allerlei lekkere garnituren. Iedereen kan dan zijn of haar eigen kom vullen met lekkere dingen en vervolgens aanvullen met de kippenbouillon. Wij serveren de soep met hardgekookte eitjes, gefrituurde uitjes, bladselderij, taugé, lente uitjes, gekookte glasnoedels en of longtong rijst, sambal en limoen.

Nadat iedereen de garnituren heeft uitgezocht, vul je de kommen met de kippensoep en breng je deze verder op smaak met sambal en of ketjap en limoen.

Maak de soep een dag van tevoren waardoor de smaken nog mooier ingetrokken zijn.

Wij drinken hier een lekker glas  +34 bij. Deze Spaanse chardonnay is niet op hout gelagerd en daardoor niet overheersend. Een mooie wijn spijs combinatie. Deze heerlijke wijn is verkrijgbaar op www.xqlusiv.nl voor €6,50 per fles. Een hele mooie prijs

Genieten!!!

 

 

 

 

Ingrediënten

0/15 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/6Instructies
  • Kook de kip in ruim 2,5 liter water met de bouillonblokjes, de peperkorrels, gember, laos, gekneusde sereh stengels, djeroek poeroet blaadjes en de salamblaadjes 2 uur.
  • Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Pluk het vlees.
  • Maal in een vijzel of keukenmachine de ui, knoflook, kurkuma, komijn, koriander, trassi, rode peper en een snuf zout tot een boemboe.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de boemboe enkele minuten aan. Voeg vervolgens het kippenvlees toe. Bak totdat het vlees helemaal met de kruiden van de boemboe vermengd zijn.
  • Zeef de bouillon en voeg de gekruide kip toe. Laat aan de kook komen en daarna op een lage temperatuur nog 30 minuten trekken.
  • Vul de kommen met de garnituren en vul aan met de hete soep. Serveer met sambal en schijfjes limoen.

Notities

En om dan nog maar een beetje reclame te maken... De plank heb ik gekregen van Caroline van Studio Kunst en Co in Goor. Zij heeft deze plank voor mij gemaakt, maar je kunt bij haar zelf ook de meest gave planken maken. Helemaal naar je eigen wens. Een aanwinst in je keuken! En heel leuk om te maken voor jezelf of om cadeau te geven.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties