Als wij thuis een gezellig etentje organiseren, heb ik vaak een soepje als gang. Een soepje van geroosterde rode biet met geitenkaas is natuurlijk ideaal om een paar dagen van te voren te maken en maakt een diner net iets specialer.
Dit soepje van geroosterde biet met geitenkaas heeft een heerlijke volle romige smaak door de kaas, maar toch ook de nodige pit. Ik vind bieten heerlijk, maar van mij mogen ze wel een beetje opgepimpt worden. In dit recept doe ik dat doormiddel van chilivlokken en cayennepeper. Door de bietjes te roosteren, krijg je een volle en diepe smaak.
Ik serveer dit soepje vaak met een stukje geroosterd notenbrood met hierop nog een beetje geitenkaas. Lekker glaasje wit erbij en genieten maar!
Ingrediƫnten
Instructies
- Boen de bietjes schoon, maar laat de boven- en onderkant zitten zodat de bieten niet teveel sap verliezen tijdens het roosteren.
- Verpak de bieten vervolgens in een stuk alufolie samen met een eetlepel water en stop ze in de oven (180 Graden) voor ongeveer 2 uur. Laat de bietjes hierna nog een uurtje in de warme oven staan.
- Ondertussen bak je in een soeppan de ui, venkel en prei in de olijfolie aan. Na ongeveer 5 minuten voeg je de groentebouillon toe, het kruidenbosje, de cayennepeper, chilivlokken en Vermouth.Dit alles laat je ongeveer een half uurtje zachtjes koken.
- Pel de bietjes en snij ze in stukjes. Voeg ze toe aan de sope en laat ze de laaste 5 minuten mee koken. Verwijder het kruidenbosje en pureer de soep. Voeg nu de bietensap, een scheut balsamico azijn en de geitenkaas toe.
- Breng je de soep op smaak met zout, peper en eventueel nog wat chilivlokken.
- Garneer eventueel de soep met munt blaadjes en serveer met een knapperig stukje notenbrood met geitenkaas. Eet smakelijk!