Power pastasaus

Hoeveelheid 6Portie

Deze pastasaus mag je met recht een “power saus” noemen want hij zit boordevol groente. En omdat je de saus kort even pureert zien de kinderen eigenlijk niet hoeveel gezonde groente ze binnen krijgen. Ik maak deze saus wekelijks omdat het hele gezin het heerlijk vindt en we heel veel vitamientjes binnen krijgen. Ik vries kleine porties in zodat ik altijd wat gezonds voor de kinderen heb als wij zelf besluiten dat we genoeg hebben aan wat hapjes en drankjes. Je kunt het gehakt eventueel weglaten als je liever een vegetarische variant wilt.

Ik serveer deze pastasaus met speltpasta en geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/6Instructies
  • Bak de bleekselderij, wortel, ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan in een scheut olijfolie (gebruik hiervoor het liefste een ruime pan met dikke bodem).
  • Nu voeg je de rest van de groente toe (behalve de tomaten) en laat dit ongeveer 10 minuten meebakken. Voeg nu de tomatenpuree, chilivlokken, peper, zout en een royale hoeveelheid Italiaanse kruiden toe. Laat even meebakken zodat de puree een beetje minder zuur wordt. Blus het geheel af met een goede scheut witte wijn of anders runderbouillon en voeg de gepelde en de verse tomaten toe. Nu nog even de verse tijm en rozemarijn erbij en dan alles een klein uurtje laten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Ondertussen rulbak je het gehakt krokant in een andere pan. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, chilivlokken en Italiaanse kruiden.
  • Als de pastasaus ongeveer een uurtje heeft staan pruttelen, pureer je de saus met de handmixer. Voeg nu het gekruide gehakt toe en roer alles door elkaar.
  • Eventueel kun je nu nog wat extra smaakmakers toevoegen, zoals zout, peper of chilivlokken.
  • Maak het gerecht af door het te serveren met (spelt)pasta en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marta
9 jaren geleden

Heerlijk gerechtje. Inspirerende blog waar ik tolavleig op terecht kwam. Ik heb de aubergines met saffraanyoghurt gemaakt en de tatin van ottolenghi. Direct ook maar beide kookboeken van ottolenghi aangeschaft. Dit weekend ga ik de gekaramelliseerde knoflooktaart proberen. Mijn enige probleem is: hoe blijf je slank met al die heerlijke zoete gerechten? Eet je alles wat je maakt zelf op?