Vroeger dacht ik altijd dat pompoensoep niets voor mij was omdat het te zoet zou zijn, maar deze variant is lekker smeuïg, vol en hartig van smaak. Bovendien gezond en erg geliefd bij onze kinderen.
Onderstaand recept is voldoende voor 6 tot 8 personen. Wij stoppen ook altijd een flink portie in de diepvries zodat we op drukke dagen, altijd een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. Stokbroodje erbij en klaar ben je.
Misschien nog een lekker biertje en je bent helemaal klaar:)
Ingrediënten
Instructies
- Snij de pompoen (ontdaan van de schil en de zaadjes) in blokken. Dit schillen gaat het makkelijkst als je dit met een kaasschaaf doet. Zet de ui, de knoflook en de verse gember samen aan met de verse de rode peper in een beetje olijfolie. Nu voeg je de pompoen toe. Vervolgens voeg je royaal garam marsala, kerriepoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, peper en zout toe en laat dit even meebakken. Nu voeg je twee eetlepels tomatenconcentraat en de miso toe en laat deze even meebakken. Voeg nu warm water toe (vul de blikken waar eerst de tomaat inzat om de laatste restjes ook nog in de pan te krijgen) tot alles net onder staat. Laat dit alles ongeveer 40 minuten zachtjes borrelen.
- In de tussentijd rulbak je de rundergehakt. Voeg naar smaak peper, zout en kerriepoeder toe. Bak totdat het gehakt lekker gekruid en knapperig is (vet afdeppen met keukenrol).
- Zet het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Vervolgens pureer je de soep totdat deze lekker smeuïg is. Nu voeg je het gehakt nog toe en klaar is je soep!
Notities
Wij eten de soep vaak met het gehakt, maar uiteraard is de soep ook heerlijk als vegetarische variant. Of je serveert het rul gebakken gehakt apart. Wij serveren de soep met een en klodder creme fraiche, wat gesneden bosui en wat fijngehakte rode peper (voor de fans). De kinderen hier vinden een beetje geraspte kaas erover lekker.