Pasta vongole

Hoeveelheid 4Portie Kooktijd: 40Minuten

Afgelopen weekend hadden we thuis een foto workshop tezamen met Merel en Sarah van Pink & Yellow. Wat een feestje!

Onder het genot van een hapje en een drankje kregen wij tips en tricks om de foodstyling en het fotograferen met de iPhone te verbeteren. Ook hebben we meteen een aantal foto’s gemaakt voor mijn website xqlusiv.nl. Deze website is nu nog onder constructie, maar hopelijk binnenkort online.

Je kunt via deze site binnenkort “food met de wow factor” kopen.

Net iets specialer, net iets lekkerder en net iets mooier…..

Voor mensen die van het leven genieten. Le bon vivant!

Een van de gerechten die we gemaakt hebben is de pasta vongole. Het was de eerste keer dat ik dit maakte, maar wat lekker. Het recept stond al een tijd op mijn lijstje om te maken en het resultaat was heerlijk! Wij gebruikten zeewier tagliatelle om het gerecht net nog wat extra’s te geven. De zeewier versterkte het ziltige van de vongole waardoor je nog meer smaakoverdracht hebt. Knoflook, peterselie, tomaat, witte wijn, rode peper en olijfolie. Italie op je bord…

Glaasje frisse witte wijn erbij en genieten.Wij dronken een Italiaanse Pinot Grigio.

Wederom een feestje!

Ingrediënten

0/13 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/6Instructies
  • Pof de kerstomaatjes en de doorgesneden citroen in de oven ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  • Kook als de tomaatjes en de citroen gepoft zijn, de pasta al dente in gezouten water.
  • Verhit een scheut olijfolie in een diepe steelpan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en tijm aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg nu de vongole toe en blus af met de witte wijn. Kook op hoog vuur ongeveer 2 a 3 minuten. Schud goed zodat de schelpjes open gaan staan.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de gezouten boter, peterselie en de uitgeknepen (gecarameliseerde)citroen toe.
  • Schep de pasta in een mooie schaal er verdeel de schelpjes eroverheen. Serveer met de warme gepofte kerstomaatjes, zeezout en eventueel wat rasp van de citroenschil. Klein scheutje olijfolie voor de afwerking en genieten maar.

Notities

Belangrijk bij het maken van de pasta vongole is dat de alle ingrediënten van tevoren klaarzet, zodat je het gerecht a la minuut kunt maken en serveren.

De zeewier tagliatelle die wij gebruikt hebben, is binnenkort verkrijgbaar op xqlusiv.nl. Zeewier is een echte superfood. Het bevat meer vitamine c dan sinaasappels, meer calcium dan melk en meer ijzer dan rood vlees. Bovendien is het rijk aan omega 3 en zit boordevol proteïne.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties