Jaren geleden kreeg ik van een vriend dit recept en ik was meteen verkocht.
Ondanks dat ik niet zoveel koolhydraten probeer te eten, ben ik een echte aardappel liefhebber. Heerlijk! Gewoon gekookt, als puree, gebakken of in de vorm van een frietje. Ik hou er van!
Deze aardappelsalade viel dan ook meteen in de smaak en sinds die tijd maken we deze regelmatig als bijgerecht bij een mooi stuk vlees of vis van de BBQ. We hebben het recept in de loop van de jaren een beetje bijgeschaafd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven. De aardappeltjes worden indirect op de kamado gerookt.
Wij hebben thuis een weckpot staan met daarin rookhoutsnippers, beetje whiskey en water. Kun je altijd een beetje toevoegen aan het vuur om een gerecht een beetje extra rook te geven.
Deze aardappelsalade is makkelijk te maken en ontzettend smaakvol.
Vol, romig, klein zuurtje en een beetje pit door de mosterd. Echt een aanrader.
Ingrediënten
Instructies
- Boen de krieltjes schoon en kook ze ongeveer 6 minuten in water met zout.
- Zorg ondertussen dat je BBQ tussen de 180 en 200 graden opgestookt is en klaar staat om indirect op te gaan koken. Voeg een royale hand rookhout toe aan het vuur.
-
- Rook de krieltjes ongeveer 20 minuten.
- Meng de krieltjes, als ze nog warm zijn, met de overige ingrediënten. Hier kun je naar smaak zeezout en versgemalen peper toevoegen.
Notities
De volgende dag is deze salade ook heel erg lekker. Haal de salade dan wel van tevoren even uit de koeling zodat deze op kamer temperatuur kan komen. Avocado, hardgekookte eitjes, groene asperges, doperwtjes of dunne flintertjes ham zijn ook heel lekker om mee te variëren.