Regelmatig stond de fonduepan vroeger bij ons op tafel. Lekker vlees, zelfgemaakte sausjes, vers afgebakken stokbrood en salades. En niet alleen met kerst of in de winter, maar gewoon het hele jaar door. Wat een feest!
Dit zijn echt de lekkerste knoflook- en whiskysaus die ik ken. Niet alleen omdat de recepten van mijn moeder zijn, maar omdat ze heel smaakvol zijn, makkelijk te maken en overal bij passen.
Heerlijk bij de BBQ, fondue of een broodje shoarma. Maar ook gewoon lekker op een stokbroodje bij de borrel.
Zoveel lekkerder dan kant en klaar kopen. Je hebt de sausjes zo gemaakt en je hebt er een aantal dagen plezier van. Je kunt de sausjes gemakkelijk een paar dagen in de koeling goed houden.
Ingrediënten
-
Knoflooksaus
- Whiskeysaus
Instructies
- Meng voor beide sausjes de ingrediënten door elkaar. Maak op smaak met zout en peper en eventueel wat extra pit voor de liefhebbers. Nu wil je vast nooit meer die kant en klare sausjes in de supermarkt vol met e-nummers. Makkelijker, goedkoper en zoveel lekkerder!
Notities
Als de kids de saus ook eten, moet je de whiskey natuurlijk achterwege laten. Dan is de saus nog steeds heel erg lekker!