www.kokenmetkim.nl

Heerlijke risotto met verse truffel

Helaas heeft het volgende recept even op zich laten wachten. De reden hiervoor is dat ik druk ben om mijn website "www.xqlusiv.nl" live te krijgen. Ik ben nu bezig met de laatste hobbels en dan hoop ik mijn website met jullie te mogen delen. Voor nu heb ik mijn heerlijke risotto recept voor jullie. Je kunt deze risotto met heel veel ingrediënten verrijken zoals met lekkere paddestoelen, vlees, vis of groente. Het kan allemaal. Het verschil zit in de kwaliteit van de ingrediënten, maar dat is natuurlijk altijd het geval in de keuken. Met goede producten, maak je goede recepten:) Ik heb hier gekozen voor een basisrisotto die ik af heb gemaakt met boter, parmezaanse kaas en vers geschaafde truffel. Heel eenvoudig, maar echt zo lekker! Lekker glas chardonnay erbij en genieten!  
Porties: 4 Opbrengst(en)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
  • 300 g risotto rijst (liefst carnardi rijst)
  • 1,5 l kippenbouillon (verwarmd)
  • 50 g roomboter
  • 0 olijfolie extra vierge
  • 1 witte ui (fijngesnipperd)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 0 versgemalen zwarte peper
  • 0 vers geschaafde truffel
Instructies
  1. Verwarm ongeveer 10 gram roomboter en een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin, op laag vuur, de ui glazig in 10 a 15 minuten.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak, onder continue roeren, in ongeveer 2 a 3 minuten glazig. Schenk de droge witte wijn erbij en roer opnieuw.
  3. Schep een soepopscheplepel bouillon toe en roer. Blijf de bouillon toevoegen en roeren, maar zorg dat de rijst nooit alle bouillon absorbeert. Dus voeg tijdig weer bouillon toe.
  4. Na ongeveer 15 a 20 minuten zal de rijst de juiste "bite"hebben. Neem de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper en de resterende boter toe. Roer een aantal keer langzaam zodat de rijst de gesmolten boter en kaas opneemt. Laat de risotto een paar minuten rusten.
  5. Serveer de risotto op mooie grote borden en werk af met olijfolie, beetje geraspte Parmezaanse kaas en indien gewenst verse truffel.
Recept notities

In plaats van truffel is het ook heerlijk om er wat parmaham over te serveren. Even kort in de oven op 180 graden totdat je ham krokant is. Een heerlijke crunch in de romige risotto. Verse truffels en andere truffelproducten zijn binnenkort verkrijgbaar op www.xqlusiv.nl