Dit zijn de lekkerste gehaktballen die ik ooit geproefd heb. Hoog op smaak en botermals.
Het recept is gebaseerd op dat van Jonnie Boer, Ron Blauw en mij.
Gehaktballen op basis van de drie B’s. Boer, Blauw en Bagerman:)
Het is echt de moeite waard om deze gehaktballen te maken. Zeer smaakvol en eenvoudig te bereiden. Ik maak altijd een dubbel portie, want de volgende dag zijn ze nog lekkerder.
Wij aten de gehaktballen met botersla, nieuwe aardappeltjes en sperzieboontjes. Een oer Hollands AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) en oh zo lekker.
Je kunt de gehaktballen natuurlijk ook heel goed serveren met een stampotje of op brood met een beetje mosterd.
Lekker glas volle rode wijn erbij (in ons geval een Syrah) en genieten van al het lekkers dat Nederland te bieden heeft….
Ingrediënten
Instructies
- Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar.
- Maak je handen nat tegen het plakken en maak van het gehakt mooie ronde ballen. Zet ze een halfuur in de koelkast om op te stijven.
-
- Schenk de runderfond erbij en laat de ballen, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden. Keer de ballen ondertussen af en toe om.
Notities
Als van echt pittig houdt kun je natuurlijk ook een heel pepertje nemen in plaats van een halve.