Garnalenkroketjes!

Hoeveelheid 1Portie

Ik ben dol op deze garnalenkroketjes! Mijn familie vraagt me vaak om op een feestje een groot portie van deze kroketjes te maken. Ze zijn krokant van buiten en van binnen lekker romig met een klein beetje pit. Heerlijk bij een ijskoud (Mexicaans) biertje of een lekker glas Sauvignon Blanc.

Ingrediƫnten

0/13 Ingrediƫnten
Porties aanpassen

Instructies

0/8Instructies
  • Vervolgens smelt je de roomboter langzaam in een grote koekenpan en voeg hier de fijngesnipperde sjalotjes aan toe (niet hard aanbakken, maar zachtjes fruiten). Nu voeg je in een keer de bloem toe en laat het mengsel al roerend gaar worden (ongeveer 1,5 minuut).
  • Schenk er 1 dl van de gevogeltefond bij en roer goed door tot het mengsel het vocht op neemt. Op dit moment mag ook de tweede dl gevogeltefond erbij. Blijf goed roeren. Nu moet het mengsel de dikte hebben van een ragout ( in vaktermen een salpicon genoemd).
  • Voeg nu de uitgelekte garnalen, worcestersaus, chilisaus (zelf hou ik van een redelijke scheut), nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe.
  • Laat nu het mengsel zo snel mogelijk afkoelen. Het beste gaat dit door het mengsel uit te strijken op een bord en dit op kamertemperatuur te laten komen. Daarna nog een uurtje doorkoelen in de koelkast.
  • Verdeel het stijve mengsel in kleine gelijkvormige balletjes en rol deze uit tot kroketjes (bitterballetjes kan natuurlijk ook). Nu rol je de kroketjes eerst door de bloem, dan door het opgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Nu hoef je de kroketjes alleen nog maar 4 a 5 minuten te frituren in olie van 180 graden. Het beste resultaat krijg je als je niet teveel kroketjes tegelijk in de pan doet.
  • Serveer de kroketjes met een chilimayonaise. Voor deze mayonaise meng je chilisaus door een lekkere mayonaise (het liefst zelf lobbig geklopt).
  • Tip: Ben je gek op lekker pittig dan kun je nog wat cayennepeper toevoegen bij de vulling. En als je daar nou juist helemaal niet gek op bent dan kun je in de vulling wat peterselie toevoegen en dan serveren met een limoenmayonaise (ook heerlijk!).
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties