Gamba’s uit een pannetje

Hoeveelheid 6Portie

Gamba’s uit een pannetje

Ik heb dit recept ooit gekregen van een kok die werkte in een restaurant in Delden genaamd ” het witte paard”. Dit gerecht stond bij hem op de kaart zowel als voorgerecht als ook als hoofdgerecht. Elke keer als wij daar kwamen  bestelde ik dit standaard als voorgerecht. Nadat ik het gerecht zo vaak besteld had en de nodige wijntjes op had, trok ik de stoute schoenen aan en vroeg de kok of ik niet alsjeblieft dit heerlijke recept van hem kon krijgen. En ik kreeg het! Na een paar kleine aanpassingen kom ik op onderstaand recept. Probeer deze heerlijke gamba’s zelf en je zult begrijpen waarom ik het zo heerlijk vind.

 

Zelf drink ik hier het liefst een gekoeld glas chardonnay bij of een koud blond Belgisch biertje.

Ingrediënten

0/10 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/5Instructies
  • Pel indien nodig de gamba’s, verwijder het darmkanaal en spoel ze schoon.
  • Vervolgens zet je een pannetje op met volle melk, de paprika’s, ui en 3 tenen knoflook. Breng dit aan de kook en voeg dan de gamba’s kort toe totdat ze net roze beginnen te kleuren.
  • Nu giet je de melk af, gooi de knoflook weg en bewaar de uien en paprika.
  • In een andere pan doe je een royale klont kruidenboter en voegt hier de uien, de paprika en de extra knoflook aan toe. Blus af met slagroom en laat inkoken. Voeg voor de smaak nog wat versgemalen peper en zout toe. Eventueel een beetje tabasco, chilisaus toe voor een iets pittiger effect.
  • Vervolgens doe je de gamba’s erbij en haalt de pan van het vuur. Verdeel de gamba’s met saus over de kleine pannetjes en zet eventueel nog even in de oven. Serveren met versgebakken stokbrood om te dippen in de kruidige roomsaus. Smullen maar en oordeel zelf!

Notities

Mocht je dit recept als hoofdgerecht willen serveren dan verdubbel je de hoeveelheid en serveer je het bijvoorbeeld met verse tagliatelle en een lekkere salade.

Tags

#brood  #dippen  #knoflook  #olie  
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties