Gamba’s in pittige knoflook olie

Hoeveelheid: 4 porties

Een vriendin van mij kookte laatst deze overheerlijke gamba’s. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, maar de basis komt van haar. De gamba’s worden in wokolie met veel knoflook en nog wat andere groentes gegaard. Je kunt eigenlijk alle groente toevoegen die je nog in de groente lade hebt liggen.
Wij eten de gamba’s zo uit de pan met ieder zijn eigen vorkje en lekker brood om in de saus te dippen.
Een heel erg lekker en snel gerecht! Wij eten dit vaak in het weekend als de kids al in bed liggen. Lekker de pan op tafel, glaasje witte wijn erbij en genieten maar!

Ingrediënten

0/12 Ingrediënten
Pas porties aan

Bereiding

0/2 Bereiding
  • Doe alle ingrediënten, behalve de gamba's, citroensap en peterselie, in een koekenpan en laat dit even lekker doortrekken. De olie mag lekker pittig en smaakvol zijn!
  • Na ongeveer een kwartier tot halfuur voeg je de gamba's toe. Deze laat je een paar minuten meegaren tot ze net gaar zijn. Peterselie erover en klaar zijn je heerlijke gamba's. Mandje lekker brood om te dippen erbij en dan kan de avond al bijna niet meer kapot.