Carpaccio van coquille met kaviaar van Anna Dutch

Hoeveelheid 4Portie

Deze heerlijke carpaccio van coquille afgetopt met kaviaar is echt een feestje! Wat een smaakvol en mooi voorgerecht. Het gerecht is heel goed voor te bereiden, dus ideaal voor een mooi diner. Als je de coquille een paar uur van tevoren laat marineren in de kruidenolie krijg je het lekkerste resultaat. Een ideaal gerecht voor je kerstdiner. Of wat dacht je ervan om dit te serveren als een hapje voor oud en nieuw.

De Anna Dutch kaviaar die ik gebruikt heb wordt in Nederland gemaakt en is verkrijgbaar op www.xqlusiv.nl. Met een blikje van 30 gram, heb je voldoende om dit recept voor 4 personen te maken.

Wij serveerden deze carpaccio met een iets vollere Albariño.

Een niet echt Dutch voorgerecht, maar oh oh oh wat lekker!

 

Ingrediënten

0/10 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/5Instructies
  • Maak de kruidenolie van de olijfolie, basilicum, peterselie en dragon en een scheutje walnootolie of sesamolie en peper en zout in een blender of met een handmixer.
  • Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg deze in de olie. Het mooiste zou zijn deze even een paar uurtjes te laten trekken in de koelkast.
  • Leg de carpaccio dakpansgewijs op het bord. Dit kan in een rondje, maar een lange streep is ook erg mooi. Druppel de olie rondom.
  • Crunch de tempura seaweed snack over de carpaccio en leg een eetbare bloem of een beetje gekleurde cress op het bord.
  • Leg een lepeltje Anna Dutch kaviaar op het bord (dit zilte, zwarte goud combineert prachtig met de zachte coquilles) en serveer met een schijfje citroen.

Notities

Om het gerecht wat uit te bereiden, kun je per persoon nog een coquille besprenkelen met de kruidenolie en kort aanbakken in een hete koekenpan. Serveer de gebakken coquille naast de carpaccio serveren.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties