Calamaris

Hoeveelheid 4Portie Moeilijkheidsgraad:Makkelijk

Afgelopen februari waren wij op vakantie in Dubai. Hier aten we op het strand de lekkerste calamaris die ik ooit heb geproefd.

Het weer, de omgeving en het ijskoude biertje hielpen natuurlijk ook, maar dit recept moest ik zien te achterhalen.

Gelukkig waren ze in het restaurant zo aardig om het recept te delen. Ik heb er uiteraard mijn eigen twist aan gegeven, maar ik zou zeggen probeer het zelf.

Het is een perfect recept om te delen met familie of vrienden tijdens het borrelen. Maak een grote schaal vol krokante en goudkleurige calamaris en serveer er een lekker koud biertje bij.

In Dubai serveerden ze er een chili dip bij, maar het is natuurlijk ook heel lekker met een zelfgemaakte aïoli. Paar schijfjes citroen of limoen en klaar ben je.

Ingrediënten

0/8 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/4Instructies
  • Doe de inktvisringen in een kom samen met het zout, suiker, sodawater, baking soda en het citroensap en de zeste. Vervolgens masseer je de inktvis krachtig met je handen 5 a 10 minuten. Hierdoor wordt de inktvis malser en zachter (Het geheim achter super malse calamaris). Dek de kom af en laat deze ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Doe de (verschillende soorten) bloem en de cajunkruiden in een plasticzakje. Haal de inktvis uit de kom, laat uitlekken en stop in het zakje bij de bloem. Door een beetje te kneden en te schudden, zorg je zo op een makkelijke manier dat alle ringen onder het bloem zitten.
  • Verhit de olie tot 180 graden. Frituur de ringen in kleine porties 3 a 4 minuten. Ze moeten mooi goudbruin en crispy zijn. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier en hou ze warm in de oven totdat je alle ringen gefrituurd hebt.
  • Serveer met een lekkere dip, wat schijfjes citroen of limoen en een ijskoud biertje. Wij dronken een corona met een limoentje. Tja......... wat wil je nog meer.

Notities

De chili dip die ze in Dubai serveerden bestond uit mayonaise, sambal, citroensap, verse tijm, beetje gembernat en zout en peper. Erg lekker!

Gordon Ramsay gebruikt in zijn recept in plaats van cayunkruiden szechuan peper. Ook super lekker!

Sergio Herman serveert zijn inktvis met een basilicum aïoli. Nog niet geprobeerd, maar lijkt me ook heerlijk.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties