Categorie:Amuses
Hoeveelheid
1Portie
Bruschetta’s zijn mijn favoriete hapje bij een mooi glas sauvignon blanc of om een mooi diner te starten met een glaasje bubbels. Maar natuurlijk ook gewoon als hapje tijdens de borrel.
Je kunt bruschetta’s natuurlijk eindeloos beleggen. Zelf ben ik gek op deze Italiaanse tomaten. Het lekkerste zijn deze tomaten als je ze een dag van tevoren maakt zodat de smaken goed door kunnen trekken.
Het belangrijkste bij dit recept is (zoals eigenlijk bij elk recept) dat je goede kwaliteit ingredienten in huis haalt. Dus smaakvolle tomaten, buffelmozzarella, een extra vierge olijfolie, balsamico uit modena en verse kruiden.
Haal de beste
Ingrediƫnten
Porties aanpassen
Instructies
- Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij deze in kleine blokjes. Snij de mozzarella in evengrote blokjes.
- Meng vervolgens de tomaten met de mozzarella, wat fijngehakte knoflook, verse kruiden (als je basilicum gebruikt moet je die pas op het laatst toeveogen), beetje Italiaanse kruiden, een scheutje balsamico en een royale scheut goede olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je ook nog een fijn gesneden rood uitje toevoegen of een rood pepertje. Laat de smaken intrekken.
- Meng olijfolie met wat Italiaanse kruiden en wat fijngehakte knoflook. Smeer dit mengseltje op de plakken ciabatta en bak de de bruschetta's ongeveer 5 minuten onder de gril. Dit is afhankelijk van je oven, maar ze moeten mooi knapperig zijn. Heel lekker is ook om er nog wat geraspte kaas over te doen voordat je ze onder de gril zet.
- Soms wil je de bruschetta iets smaakneutraler. Dan besprenkel je de plakken ciabatta met wat olijfolie en zet ze dan onder de gril. Als ze eruitkomen wrijf je een teentje knoflook uit over de bruschetta's en strooi je er een beetje zeezout over.
- Vervolgens beleg je de bruschetta's met de Italiaanse tomaten en versier je ze met wat fijn gesneden basilicum. Delissimo!!!!! De andere bruschetta's op de foto zijn gemaakt met een gepofte knoflook doperwtenpuree van Julius Jaspers.