Nu de scholen en de sport weer begonnen zijn, is de dagelijkse drukte ook weer aanwezig. Brengen, halen… je kent het wel. Weinig tijd, dus dan is een makkelijke soep een goede optie.
Soep kan eigenlijk altijd. Als voorgerecht bij een mooi diner, tijdens de lunch, als tussendoortje of ’s avonds lekker met een vers gebakken broodje.
Dit recept is makkelijk en snel te bereiden, ontzettend gezond en ook nog eens erg smaakvol.
De soep is bij onze kinderen favoriet, dus dat maakt de soep voor mij een blijvertje.
Er zijn mensen die zeggen dat soep en wijn niet goed samengaan, maar een heerlijk glas chardonnay maakt voor mij het plaatje compleet.
Bon app!
Ingrediƫnten
Instructies
- Snij de broccoli in gelijke stukken. Gebruik zowel de kroontjes als ook de stelen.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui, knoflook en rode peper. Voeg de broccoli toe en bak die een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de laatste minuut de slagroom toe.
- Haal de soep van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot je de gewenste dikte hebt.
- Breng de soep op smaak met versgebakken peper en zout en wat citroensap. Lekker warm brood erbij en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd!
Notities
Broccoli is enorm gezond want het zit vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Dus afgezien van dat je het snel op tafel hebt, serveer je ook een vitamine bommetje voor je tafelgasten.
Deze soep is vegetarisch, maar wat flinterdunne hamreepjes of gepelde garnaaltjes boven op de soep, is wel heerlijk!