Boeuf Stroganoff

Hoeveelheid 4Portie Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 30Minuten

Een lekkere boeuf stroganoff mag natuurlijk niet ontbreken op mijn website. Een heerlijk bourgondisch gerecht dat heel goed samengaat met (zelfgemaakte) frieten, pasta of rijst. Of wat dacht je van lekker versgebakken brood om te dippen?

Het is een stoofpotje gemaakt van bief en staat binnen een half uur op tafel.

Een heerlijk gerecht om te serveren tijdens een mooi diner voor meerdere mensen. Je hoeft het niet a la minute te bereiden, dus ideaal als je gasten hebt.

Maar wij maken het ook regelmatig thuis voor ons viertjes. Uiteraard laten wij dan de wodka weg, maar die geeft wel net dat puntje op de i.

Bij dit gerecht dronken wij een lekkere volle crianza wijn. Een heel goed huwelijk….:)

 

Ingrediƫnten

0/13 Ingrediƫnten
Porties aanpassen

Instructies

0/5Instructies
  • Bestrooi de ossenhaaspuntjes met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Verhit de olie in een pan en bak de puntjes op hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak op hoog vuur (in de pan waar je net het vlees in aangebakken hebt), de champignons in de roomboter aan. Voeg de paprika, knoflook en uien toe. Leg de deksel op de pan en laat ongeveer 6 minuten op matig vuur garen.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, mosterd toe en bak dit ook een paar minuten mee. Blus het geheel af met de wodka en laat dit een beetje verdampen.
  • Voeg de creme fraiche toe en het runderbouillonblokje, breng aan de kook en stoof nog 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het vlees terug in de pan en schep door de saus of serveer, zoals op de foto, de bief op een schaal en de saus er rijkelijk overheen. Garneer met bosui ringetjes en eventueel wat blokjes rode paprika.

Notities

Ik gebruik ossenhaaspuntjes, maar andere soorten biefstuk kunnen uiteraard ook. Zorg dan wel dan je een goede kwaliteit kiest. Kies hier voor kwaliteit boven kwantiteit!

Je kunt er ook voor kiezen om de wodka te flamberen. Zo voeg je wel de smaak van de wodka toe, maar verdampt bijna alle alcohol uit de drank. Zorg dan wel dat je afzuigkap uit staat en dat je een deksel bij de hand hebt, zodat je de vlam kan doven als het misgaat. Ook heel spectaculair natuurlijk aan tafel als je gasten hebt!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties