Wij hebben onlangs heerlijk gegeten bij vrienden van ons in Muiden. Een heerlijke culinaire middag/avond met vrienden. Samen koken en eten is een passie die wij met hen al jaren delen en uitoefenen. Onder het genot van een lekker glas wijn, maken we de lekkerste gerechten. Dat is voor mij echt genieten!
We begonnen deze heerlijke middag met een glaasje bubbels en deze waanzinnige artisjok dip. Heel eenvoudig, maar zo lekker.
Ik maak deze dip sindsdien minimaal 1 keer per week. Het is een gezond gerechtje, heel snel klaar en ontzettend smaakvol.
Lekker om te serveren met Perkamena di pane (flinterdun Sardeens brood), rauwkost, nachos, warme stukjes pitabrood, maar ook op een broodje als lunchgerecht.
Lekker glaasje koude rosé of een biertje erbij en de zomeravond kan beginnen!
Ingrediënten
- Garneren
Instructies
- Laat de artisjokharten uitlekken en doe ze samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine. Laten draaien tot je een mooie smeuïge gladde dip hebt. Op smaak maken met peper en zout.
- Serveer de artisjokdip in een mooi schaamte en serveer met de geroosterde pijnboompitjes en peterselie. Beetje citroenolie erover en dan lekker dippen.
Notities
Je kunt eventueel ook twee eetlepels tahin toevoegen als een midden-oosten variant wilt. Als je geen citroenolie hebt kun je uiteraard ook een lekkere olijfolie extra vierge gebruiken.